Start Alphacursus 23 januari 2018

Vanaf dinsdag 23 januari willen we gaan starten met een Alpha Cursus voor mensen uit Doorn en omgeving. Het Alphateam is al druk bezig met de voorbereidingen.
In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten gaan de deelnemers het avontuur aan om te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Ze eten samen, krijgen een inleiding over een onderwerp en praten daar in kleine gespreksgroepjes over door. De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven op dinsdagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur in de basisschool de Sterrenboog in Doorn.

Wil je graag meedoen aan deze cursus geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je een buurvrouw, buurman, vriend(in) van de sportclub, vader/moeder van school, collega die graag meer wil weten over het christelijk geloof nodig hem/haar dan uit voor deze cursus. Meer informatie is ook te vinden op www.alpha-cursus.nl

Het alphateam

Week van gebed

Het is inmiddels traditie geworden om in de week van gebed voor de eenheid van christenen een gezamenlijke viering van woord en gebed te organiseren. We bewaren goede herinneringen aan deze zondagen.

Opnieuw worden we hiervoor door de Raad van Kerken Doorn uitgenodigd op zondag 14 januari a.s. om 10:30 uur in de Maartenskerk.

Het thema voor dit jaar is: Bevrijding: opdracht tot verbinding. De begrippen vrijheid, bevrijding, verantwoordelijkheid en recht zullen vanuit de Bijbelse verhalen in de dienst aandacht krijgen evenals de betekenis en waardering ervan in de huidige tijd en voor onszelf.

Voor de peuters en kleuters wordt er een eigen viering georganiseerd rond het verhaal uit het boek Exodus over de vlucht van de Joden uit Egypte ende tocht door het water van de Rietzee. Ook voor de oudere kinderen is er kindernevendienst.

Een gemeenschappelijke viering als stap op de weg van eenheid en verbondenheid.