Bewust naar Pasen - Raad van Kerken Doorn

De Doornse Raad van Kerken organiseert in 2018 voor de tiende keer het oecumenisch vastenproject ‘Bewust naar Pasen’. Vanaf Aswoensdag, 14 februari, worden op de woensdagavonden bijeenkomsten georganiseerd om samen op weg te gaan naar Pasen. We starten de bijeenkomsten met een gezamenlijke vastenmaaltijd, waarna ruimte voor bezinning en gesprek.

Dit jaar is het thema: Vrees niet, bezinning over: door de angst heen leven. De inspiratie hiervoor komt uit het boekje ‘Vrees niet, de profetische tegenstem van twaalf hoopvolle christenen’, samengesteld door Alain Verheij. Staan onze vrijheden onder druk, of worden we bang gemaakt door wat we om ons heen horen? In dit boekje bundelen twaalf christenen hun gedachten om juist nu een hoopvol en profetisch geluid te laten horen. Vanuit hun christelijke geloofsovertuiging willen zij ons geen angst aanpraten, maar moed inspreken. Niet polariseren, maar bij elkaar brengen. 17 Vaste elementen van onze avonden zijn een eenvoudige maaltijd, voordracht, bezinning, ontmoeting en een avondgebed. We beginnen de serie avonden op 14 februari, Aswoensdag. Dan is er een vastenmaaltijd, een introductie op het thema en een Aswoensdagviering.

14 februari: Introductie Aswoensdagviering
21 februari Juke Hudig, kunstenares
28 februari Lenie Scherpenzeel,. Waar ben je bang voor?
7 maart Gijs van den Brink,. Angst voor de vreemdeling.
14 maart Enis Odaci, Angst voor de Islam.
21 maart Vincent Bijlo, cabaretier. Angst voor verlies.
28 maart Marcel Sarot,. Angst voor de toekomst.
Locatie: De Koningshof, Doorn. Van 17:45 tot 19:45

Informatie en aanmelden: Jeanette van Osselen (tel. 421916) of via e- mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Marriage Course

Het Brandpunt in Doorn biedt op herhaling, in samenwerking met Marriage Course Nederland in mei een MARRIAGE COURSE in-1-weekend aan! De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in de eigen relatie; of deze twee jaar of al meer dan 30 jaar bestaat; of het gaat om een sterk huwelijk, een nieuwe uitdaging binnen de relatie of wanneer men ergens tegenaan loopt. Het is goed om samen aan de slag te gaan en deze cursus helpt daarbij.

Dit weekend van 25 - 27 mei bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt geleid door ervaren Marriage Course leiders. Stellen volgen de cursus niet in groepsverband, maar met zijn tweeën. Ook is er voldoende vrije tijd om samen de opdrachten te maken en over de onderwerpen door te praten, een stuk te wandelen in de mooie aangrenzende Kaapse Bossen, of bij een goed glas wijn te klinken op de relatie!

Onderwerpen die aan bod komen zijn: Sterke fundamenten, Communicatie, Oplossen van conflicten, Kracht van vergeving, Impact van familie, Goede seks, Liefde in actie.

Kortom een geheel verzorgd en inspirerend weekend voor elk stel! Haal nog meer uit je relatie in 2018! Alle informatie over Marriage Course Nederland via: www.marriagecourse.nl Alle informatie over het weekend via: http://hetbrandpunt.nl/agenda/2018/marriage-course-2018