We zien het als onze opdracht om als gemeente God te eren en bewogen te zijn met elkaar en met de mensen om ons heen. Gods Woord staat centraal en onder leiding van de Heilige Geest willen wij als christenen in deze wereld staan door de boodschap van het Evangelie op eigentijdse wijze te vieren en door te geven. Wij zijn een gemeente van ongeveer 230 leden. De gemeente bestrijkt geografisch de burgerlijke gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Onze gemeente is een gemeente binnen het verband van de Nederlands Gereformeerde Kerken in Nederland. Dit is een verband van kerken waarin veel ruimte is voor eigen vormgeving van de eredienst en andere gemeenteactiviteiten. Verbondenheid met medechristenen in andere kerkgemeenschappen vinden we belangrijk. Wij zoeken samenwerking met kerken/gemeenten die net als wij God willen dienen.