We zijn in de herfstvakantie als gezin een dag naar Walibi geweest. Je kent het waarschijnlijk wel, in de polder bij Biddinghuizen is er een weiland met allemaal achtbanen. Het was voor ons de eerste keer dat we in Walibi waren en ik moet eerlijk zeggen ik wist niet dat het zo spannend was. We begonnen in het reuzenrad om het park vanuit de lucht te bekijken. Een relaxte start, geen adrenaline, gewoon rondkijken.

Daarna naar Robin Hood, een achtbaan van hout. Je wordt langzaam omhoog getakeld in een karretje en dan wordt je losgelaten en stort je met een enorme vaart naar beneden. Als je uitstapt ben je blij dat je het overleefd hebt. Ik zal niet alle attracties bespreken, de kenner weet van de Condor, Goliath, X-press, Speed of Sound en Lost Gravity. Alle achtbanen vragen hetzelfde van de bezoeker: overgave. Zolang je probeert de bewegingen van het karretje te controleren wordt je diep teleurgesteld. Geef je over en je wordt beloond met een blij gevoel.

Qua locatie ligt Walibi heel bijzonder, namelijk naast het terrein waar in de zomer de conferentie New Wine wordt gehouden. We hebben een paar keer daar gekampeerd en meegedaan aan het programma. Toen ik destijds meedeed aan zo’n week snapte ik de locatie niet zo goed, waarom ga je naast een werelds pretpark zitten? Kan dat niet een wat geestelijker locatie zijn? Wat meer rust, vogeltjes en stilte?

Laat je controle los, erken je kwetsbaarheid als mens en geef je over aan God.

— Pieter

Na deze week zie ik de overeenkomst. Op New Wine wordt gewerkt aan vertrouwen op God door middel van lezingen, workshops, zingen en gebed. Laat je controle los, erken je kwetsbaarheid als mens en geef je over aan God. Je wordt beloond met een intens vertrouwen dat je Zijn geliefd kind bent.

Voor sommige deelnemers voelt een New Wine-week ook als een achtbaan. Mooi dat ze op dinsdag een vrije dag in het programma hebben zodat de liefhebbers naar het pretpark kunnen.

Pieter