Nu we vanaf 27 juni weer als gemeente mogen zingen in de kerkdienst, gaan mijn gedachten terug naar de laatste keer dat we met elkaar zongen. In een heel volle zaal. Biddag 11 maart 2020. Ook toen ging ds. Freddy Gerkema voor.

Hij liet het indrukwekkende lied: ‘Maak ons hart onrustig Heer’, Opwekking 805 zingen. Dit was zijn keuze om de preek te ondersteunen die over het misbruik van onze planeet ging.

De volgende dag werd de eerste lockdown een feit en hadden we voor een paar maanden geen kerkdiensten meer.

Nu, ruim een jaar en drie maanden later, mogen we voor het eerst wel weer zingen in de kerk, én in een dienst die weer geleid wordt door Ds. Freddy Gerkema. In een feestelijke belijdenisdienst die groei in geloof zowel persoonlijk als voor de gemeente laat zien!

Dit mogen we toch op zijn minst als opmerkelijk benoemen?

Joke de Vin