Sierra Leone, here I come! Dit was een quote waarvan Roos de Rooij heel graag had gewild dat het werkelijkheid zou worden. Helaas, zag ze nog niet heel lang geleden de woorden ‘Het wordt ‘m niet’ op haar beeldscherm verschijnen. Dit zien was een enorme teleurstelling, maar gelukkig kwam er snel ook goed nieuws. Komende zomer zal door de bijdrage, die zij met hulp van de gemeenteleden bij elkaar heeft gekregen, niet aan één project gewerkt worden, maar twee! Ondanks, dat de deelnemers de school niet persoonlijk kunnen komen bouwen, komt die er wel! Met de bijdrage kan het benodigde bouwmateriaal gekocht worden en kan de school er toch komen. 
Dit was al heel fijn om te horen, maar dat nam nog niet weg dat ze het avontuur en de ervaring zouden moeten missen. Daar is gelukkig ook een alternatief voor bedacht, namelijk project twee in Nederland. Ook al klinkt dit een stuk minder avontuurlijk als de reis naar Sierra Leone, neemt het niet weg dat het net zo belangrijk is. Ze gaan namelijk 10 dagen naar het jeugddorp De Glind. Hier wonen zorggezinnen, waar uit huis geplaatste kinderen een kans krijgen om gelukkig op te groeien. Het dorp heeft al een mooie school. Zij zullen daarom aan meerdere klussen werken om het dorp en de kinderen een boost te geven. 

De zomer ziet er dus weer anders uit dan gepland, maar dat neemt niet weg dat Roos ook hier ontzettend veel zin in heeft en blij is dat ze als groep op twee plekken onze bijdrage kunnen leveren. Deze zomer dus dichtbij huis, maar wie weet wat voor landen jullie na corona nog voorbij zullen zien komen. 

Mocht je meer willen lezen over het jeugddorp de Glind en wat Roos daar gaat doen, is hier een linkje naar haar World Servants pagina met meer info. https://www.worldservants.nl/NL042